Blogg

Klar för våren och sommerens bravader

29 apr 2013

Japp, nu är min gamla Monarped från 1959 i bättre skick än någonsin tidigare under de senaste 50 åren. Allting fungerar alldeles precis som det ska och ekipaget orkar dessutom att frakta hela min uppenbarelse utan att grymta det allra minsta.

Det är kanske inte den snabbaste moppen i Ludvika med omnejd, men tänk vad kul det ändå är att få rulla fram med blåröken tätt formaterad efter min makliga framfart på vägarna till betraktarnas allmänna förtjusning. Med kaffetermosen i packväskan och dessutom några smörgåsar apterade med prickig korv, så är livet nästan alltför bra för att vara sant.

Vårkänslor

8 apr 2013

Ännu en beställning på prylar är nu genomförd och snart kommer min Monarped att kompletteras med såväl nya däck med vita sidor, såsom hantag i matchande färg. Målet är att få skönheten helt komplett till första maj och nog ser det riktigt lovande ut.

Svettigt att konstatera är nu att Leffe har skaffat sig ytterligare två objekt som kan få min maskin att verka aningen långsam.

Som nyhet kan fastställas att ännu en entusiast har knackat på dörren och önskat medlemsskap i klubben, vilket innebär att vi snart har ökat medlemsantalet mer 50%.

Äntligen ett nytt baklyse

24 nov 2012

 
Ibland så behövs det så lite för att glädja en medelålders man.
 
Jag hittade idag ett sprillans nytt bakljus till moppen som verkligen liknar originalet och också lite andra reservdelar som gör att min gamla moped nu kan iordningställas som komplett.
 
Visst fick jag väl hosta upp några papperspengar för att få möjligheten att ta över ägandet på dessa prylar, men eftersom jag inte tror på tesen "att rikast när han dör vinner" så kände jag att det var en väl satsad summa för mitt alldeles egna välbefinnande.
 
Ny skall prylarna sättas på plats!
 

Moppetur på söndag

22 nov 2012

Då fick man ett plötsligt erbjudande om att hänga med på en mopedtur på söndag och då är det alltså bekräftat att det finns fler likasinnade som kan tänka sig att pluttra runt i 30 knyck, bara för att det är kul helt enkelt. Trippen är planerad att börja i Hörken klockan 10:00, men min egen färd måste således börja i Landforsen cirka 08:30. Undrar om den ålderstigna skönheten verkligen fixar en 11-12 mil utan att ramla i bitar?

Ja jag får fundera på detta under inledningen av helgen, men visst verkar det ändå lite lockande att prova.

15 år igen...

19 nov 2012

I Fredags morse kl.05,30 så anlände hon... 05,45 intogs iklädd den nyinköpta potthjälmen den första provturen...  Frusen och trött fipplade man igång henne efter att ha letat efter choken som fanns lätttillgänglig på styret)om man vet var det finns det vill säga...) Gud va skoj det var!  Tillbaka till moppeåldern igen!  Fredagskvällen efter jobbet så kunde jag inte hålla mig! Ny provtur! Insåg att något halogenlyse var det ju inte att tala om... Kom sen på på Lördagen att bromsljuset lyste hela tiden så efter lite justering så funkar bromsljuset som det skall också, detta medförde nog att halvljuset blev liiite starkare också. Var även tvungen att se över gashandtaget, som det var nu så var man nog tvungen att vara konstruerad som Karl-Alfred för att orka gasa... men lite WD-40 så går det lätt igen....  Har nog klämt en 4 mil under helgen så nu är det dags att tanka snart igen!  Var förbi vid polaren Staffan som har en Monarped, vi hade lite dragrace och innan jag hunnit fått i tvåan så hade ju han lämnat mig i ett tjockt lager av tvåtaktsrök.... Måste viktkompenseras under vinter! Han skall få igen :)

Västerås på lördag

18 nov 2012

November 24/11 2012 arrangeras CLASSIC MOTOR MARKNAD i IKEA, Hälla, Västerås. Önskelistan på prylar är omfattande, synd bara att jag inte vann drömvinsten i helgen.

Tändningsinställning

18 nov 2012

Efter tre försök lyckades jag äntligen få min Monarped att gå riktigt rent och nu får Leffe svårt att hänga med i svängarna. Risken är dock övehängande att han filar hårt på sin nyinköpta Crecent och kör om mig inom kort.


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)